Позитивното мислене определя съдбата

четвъртък, 10 декември 2009 г.

 

Разработените от д-р Синелников методики позволяват да се открият причините за болестите и другите проблеми, които са скрити дълбоко в подсъзнанието. След това те вече могат да се отстранят. Той дори е създал школа за практикуване на тези методики и е издал няколко книги за своите лечебни практики. В тях Синелников показва как човек може самостоятелно да работи със своето подсъзнание, да го промени и насочи в най-добрата за самия него посока.
Ако човек е здрав, може да контролира съдбата си. Ако здравето му не е наред, и съдбата е против него. Ако пък съдбата е “подредена”, и здравето е наред. Ако съдбата “тръгне накриво”, се срива и здравето.
ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ И НЕГОВИТЕ ОСНОВНИ КОНЦЕПЦИИ
Има различни начини за постигане на хармония и един от тях е усвояването на позитивното мислене. А под това се разбира система от възгледи за околния свят. Ето основните концепции на тази система:
- светът е справедлив и виновни няма;
- светът е пълен с хубави неща;
- любовта към самия себе си е основа на живота;
- човек сам е отговорен за всичко, което се случва с него;
- всичко, което се случва с човека, само отразява неговите мисли. Човек е това, което са и мислите му;
- всеки човек по своята природа е вълшебник и чрез своето подсъзнание получава възможност за определяне на своята съдба.
Следването на тези концепции определя здравето и съдбата на човека, а проблемите със здравето и превратностите на съдбата са знак, показващ “отклонение от курса”. А “правилните” мисли са тези, които осигуряват на всеки човек щастлива съдба и добро здраве.
ДОБРОТО ЗДРАВЕ Е ЗАМИСЛЕНА РЕАЛНОСТ
Колкото и просто да звучи изразът “позитивно мислене”, в повечето случаи преходът към него изисква значителни усилия, защото светоусещането на човека се променя изцяло. Включително и понятията, останали у него още от раждането му. Многото концепции на позитивното мислене, които трябва да бъдат разбрани и усвоени, по принцип изглеждат несправедливи. Особено концепцията, че “светът е справедлив и виновни няма”. Много от нас приемат света за несправедлив и дори жесток и за да се стигне до позитивно мислене, трябва да се измине много труден път.
Но си заслужава, защото влизайки в хармония със света, ще живеете по съвършено други принципи: недостигът ще се замести от изобилие, борбата с външния свят ще се смени с наслаждаването на неговите дарове. А борбата с болестите ще бъде изместена от радостта и от доброто здраве.
И още повече, няма да се налага да молите, защото всичко ще ви дойде даром. Няма да се налага да питате, защото хората ще си казват всичко сами. Не трябва да се трудите с пот на чело за всичко, което ви е нужно – то само ще попадне в ръцете ви. За да постигнете желаното, трябва само да си помислите за това и то ще стане. По същество позитивното мислене - това е метод на реалния живот в измисления свят, но не в света на мечтите, а в материалния свят. Този материален свят ще бъде построен от вашето позитивно мислене. Това е начин сами да създадете съдбата си, в това число и здравето си, което е необходимо за реализиране на тази съдба.
ВАЛЕРИЙ СИНЕЛНИКОВ БУКВАЛНО МОДЕЛИРАЛ СЕБЕ СИ
Ще продължим с Валерий Синелников и неговата замислена реалност. Един ден той седнал и се замислил за себе си… и за своята бъдеща жена. Представил си всичко, което искал да бъде тя – очите, косата, фигурата, ръста, теглото, името, навиците и това, с което се занимава. Той само помислил за това, но скоро такова момиче се появило в неговото обкръжение. Той, естествено, се оженил за нея и в момента имат три деца.
Позитивното мислене позволило на Синелников да получи много от живота. Той е само на 39 години и живее повече от благополучно – напълно обезпечен е, има жилище на живописно място. А до неотдавна бил обикновен лекар-терапевт със склонност към злоупотреба с алкохола.
Но Валерий Синелников буквално “моделирал себе си”, след като прочел книгата на Ричард Бъндлър за работата с подсъзнанието. Запознал се и с философията на Луиза Хей. Пробвал върху себе си тези методи и сам започнал да препоръчва концепцията за позитивното мислене на своите пациенти. Получил изумителни резултати – изчезнали болестите на нервната му система, на храносмилателните му органи, на пикочната му система и на ставите. Дори и тези, които до този момент се смятали за неизлечими. Хората, успели да постигнат позитивно мислене, оздравяват. При това някои от тях въобще не са приемали лекарства.
ВЕДНЪЖ УСВОИЛ ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ, ЧОВЕКЪТ НЕ СЕ ОТКАЗВА ОТ НЕГО
Използваните от Валерий Синелников методи за възстановяване на здравето съвсем не са лечебни методи от медицинска гледна точка. Той смята официалната медицина за неефективна и пригодна да оказва временна помощ само в екстремни случаи, например при травми и пристъпи от инсулт и инфаркт. За Луиз Хей, нека разкажем и нейната съдба, за да подкрепим разсъжденията за позитивното мислене. Тя изминала много суров житейски път. Детските й години били ужасни – още когато била на пет години, я изнасилили, по-късно било още по- ужасно – непрекъснато я ругаели, пребивали я и я морили с глад. С една дума, тя била едно мразено, нещастно дете в нещастно семейство. Здравето й също било подронено и бъдещата й съдба изглеждала плачевна. Но Луиз Хей не искала да се примири със съдбата си и с всички сили се борела с обстоятелствата. И ето: в един прекрасен ден, като награда за усърдието й, съдбата й направила неочакван подарък – омъжила я за милионер. Скоро обаче станало ясно, че това не било победа над съдбата, а само малък отдих в сраженията – само след две години мъжът й я изоставил. И на всичко отгоре й открили най-коварната болест – рак. Тя обаче продължила да се бори и веднъж съвсем случайно попаднала на лекции, посветени на позитивното мислене… И от този момент за нея започнал друг, вълшебен живот. Още щом започнала да изучава и практикува в ежедневния си живот позитивното мислене, здравето й се подобрило, след три месеца ракът изчезнал и така – все хубави неща… Дори и такива дреболии като факта, че пред нея винаги имало зелен светофар, винаги намирала място за паркиране… и много други. От слаба и страхлива жена Луиза се превърнала в самоуверена личност, напълно способна да удовлетвори своите потребности. Както и при Синелников, така и при Луиза Хей всичко се случило така, както те си го замислили.
КРАСИВ ГЛАС И СВЕТЛИ МИСЛИ “ПОДРЕДИЛИ” ЖИВОТА НА СЕРГЕЙ КАУЗОВ
И още един пример за позитивно мислене:
През 1978 година светът бил изненадан от една новина: незабележимият сътрудник в някакъв съветски институт, Сергей Каузов, се оженил за милиардерката Кристина Онасис. Вестниците от цял свят излезли с еднакви заглавия: “Сензацията на века! Най-богатата жена в света се омъжва за едноок комунист!”. Кристина Онасис, дъщеря и наследница на гръцкия магнат Аристотел Онасис, голяма красавица, желана от най-известните мъже в света, се омъжила не за кой да е, а за скромен съветски служител, нисък и плешив, тридесет и пет годишен, с две деца и стъклени очи.
Макар че бракът им просъществувал само година и половина, Кристина подарила на мъжа си два нефтени танкера и той си направил частна фирма. Кристина Онасис не живя дълго – почина през 1988 година. Но докато била жива, споделяла с приятелите си, че Сергей бил необикновен човек, защото умеел да вижда доброто у всички хора, с които се срещал. И светът му се отблагодарил по същия начин.
А Сергей пак се оженил, този път за англичанката Алисън Харкес – извънбрачна дъщеря на министър на отбраната на Великобритания. Днес той е мултимилионер и живее в Швейцария.
Този човек построил съдбата си само с два “инструмента” – красив глас и позитивни светли мисли, които го водели през живота и му отваряли всички врати.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
◄Design by Pocket